راهی به سوی نجات

راهی به سوی نجات

Saturday, July 16, 2016

عید یوم کیپور

" و او پسری خواهد زایید و نام او را عیسی خواهی نهاد،
(چرا؟) زیرا که او امت خویش را، قوم خویش را، از گناهانشان خواهد رهانید."
انجیل مقدس، متی ۱: ۲۳

یکی از اعیاد مهم قوم اسرائیل عید یوم کیپور، یا روز کفاره است. در تورات، لاویان ۱۶ می خوانیم که هر ساله در آن روز، یهودیان جشن می گرفتند و بحضور خدا برای گناهان تمامی مردم در طول سال گذشته قربانی می گذرانیدند. در آن روز بر طبق لاویان ۱۶، کاهن اعظم قوم اسرائیل، دو تا بز قربانی انتخاب می کرد. یک از آن دو را می کشتند و خونش را بر روی مذبح به عنوان قربانی گناه می پاشیدند. چنین عملی نماینگر این حقیقت بود که برای آمرزش گناه بایستی خون ریخته شود. مجازات گناه مرگ است و حیات در خون. می بایستی خون ریخته شود. حیوان دومی را نمی کشتند. کاهن اعظم دست خودش را بر روی سر آن بز می گذاشت و بطور نمادی گناهان تمامی قوم را به آن بز منتقل می کرد، و سپس بز را به بیابان می بردند، و رها می کردند، بقدری دور که نتواند برگردد و یا دیده شود. یعنی از طریق آن مراسم ساده و مصور خدا نشان می داد که برای آمرزش گناهان خون بایستی ریخته بشود، قربانی باید گذرانیده شود، و سپس گناه برداشته می شد، بطوری که دیگر از نظر خدا نمی گذرد.
          حالا، آن بزی که کشته می شد، واقعاً نمی توانست مجازات گناهان کسی را بپردازد، فقط بطور نمادی نماینگر آن کسی بود که می تواند. و آن بز دومی، که گناهان مردم را به یک جای دور در بیابان می برد، حقیقتاً نمی توانست گناهان را بر دارد، فقط بطور نمادی، نماینگر کسی بود که می تواند.  و به دو نفر هم احتیاجی نیست، فقط یک نفر، عیسی مسیح، کافی است. کسی که هم قربانی گناهان را پرداخت کرد. و هم گناهان ما را از حضور خدا بر می دارد، بحدی دور که خدا دیگر آنان را در نظر نمی گیرد. کلمۀ "آمرزیدن" در زبان یونانی "افی ای می" یعنی روانه کردن، مرخص کردن. در اصطلاحات حقوقی و قانونی برای لغو کردن بدهی، و عطا کردن عفو به کسی بکار می رود. عیسی مسیح با مرگش بر صلیب گناهان تمامی کسانی را که به او ایمان می آورند را بر خود گرفت، مرگی که حق ما بود، او بجای ما مرد، خون پاکش قربانی گناهان ما را داد. و نیز، گناهان ما را بینهایت از ما دور کرد، به جائی که هرگز نمی توانند بر ما برگردند.
          کلام خدا در مزمور ۱۰۳: ۱۲ می فرماید:" به اندازه ای که مشرق از مغرب دور است، به همان اندازه گناهان ما را از ما دور کرده است." چقدر مشرق از مغرب دور است؟ این یک اصطلاح یهودی است برای بیان فاصلۀ بی نهایت. در کتاب میکاه نبی، یکی از انبیاء خدا در کتابمقدس، فصل ۷، آیۀ ۱۸ می فرماید:" کیست خدایی مثل تو که عصیان را می آمرزد، و از تقصیر بقیۀ میراث خود در می گذرد، او خشم خود را تا به ابد نگاه نمی دارد، زیرا رحمت را دوست می دارد." آیا این حقیقت را می شنوید؟ مسیح به این جهان آمد تا گناهان ما را بر دارد. غرامت گناهان ما را بپردازد. تا من و شما مجبور نشویم بپردازیم، زمانی که از گناهانمان توبه و به او ایمان می آوریم. برای همین است که پولس رسول با الهام روح القدس در انجیل مقدس، رومیان ۸: ۱ فریاد می زند:" پس اکنون هیچ قصاص نیست، هیچ محکومیتی نیست بر آنانی که در مسیح عیسی هستند." چرا؟ چون قصاص گناهان ما بر عیسی مسیح فرود آمد. نام او عیسی است، چون او قوم خود را، ایمانداران خود را، از گناهانشان نجات می بخشد. و او این کار را کرده است.




"ما مسيح را به همه می‌شناسانيم و با تمام دانشی که داريم همه را آگاه ساخته، تعليم می‌دهيم تا آنها را به صورت افرادی بالغ در مسيح به خدا تقديم نماييم." (انجيل شريف، کولسيان ۱: ۲۸)

با من همراه باشید امیدوارم برکت بگیرید:
#راهی_به_سوی_نجات
google+
www.rahibesooyenejat.blogfa.com

#rahibesooyenejat



No comments:

Post a Comment